A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Хутір Чубинського

Дата: 11.07.2022 15:20
Кількість переглядів: 649

Фото без описуЗаказник загальнодержавного значення має як природну, так й історико-культурну цінність. Постановою Кабінету Міністрів України відродження садиби Чубинського включено до державної програми відтворення видатних пам'яток історії та культури.

Село Чубинське (нині Пристолична територіальна громада) - колишній родовий хутір родини Чубинських, в якій в 1839 році народився майбутній автор національного гімну «Ще не вмерла Україна» Павло Платонович Чубинський, поет, вчений, етнограф. Тут росте більше сотні столітніх дубів, що нетипово для лісостеповій місцевості. За переказами, посадив їх особисто Павло Чубинський. А ще є старі верби, клени, берези, дикі груші.

Вражає обсяг і глибина дослідницьких праць П.П.Чубинського, пов’язаних із народними звичаями та обрядами, це 7 томів науково-дослідницької роботи, 4000 обрядових пісень, триста казок, інших пам’яток усної народної творчості.

Життя, праця та творчість Павла Чубинського є неперевершеним зразком служіння своєму народові. Він заклав підвалини для відродження сучасної незалежної Української держави.

Павло Чубинський — автор тексту українського національного гімну «Ще не вмерла Україна», який об’єднує всіх українців, надихає на боротьбу проти російських окупантів, на боротьбу за Україну.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь