A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Народний аматорський колектив "Червона калина" с. Велика Олександрівка Пристоличної сільської ради святкує 35-річчя

Дата: 28.08.2022 12:35
Кількість переглядів: 803

26 серпня в Великій Олександрівці відбувся урочистий концерт з нагоди відзначення дня Незалежності України та 35-ти річчя Народного аматорського фольклорного колективу "Червона калина" 
Захід відбувся за участю голови Пристоличної ОТГ Каськіва Миколи Ігоровича, який привітав колектив із ювілеєм та нагородив учасників подяками та грошовими винагородами.
На заході також були присутні управління гуманітарного розвитку та охорони здоров'я. В концертній програми прозвучали українські пісні у виконанні Народного аматорського фольклорного колективу "Червона калина" та гостей свята Романенко Людмили, Юлії Дідок та вокального тріо.
Колектив був створений  при Великоолександрівській середній школі за ініціативи директора школи Олексієнка В.В.
       До складу фольклорно-етнографічного ансамблю входило 8 жінок, а керувала ними шкільний бібліотекар Сидоренко Ольга Григорівна. Дебютний виступ ансамблю відбувся на сільському вечорі- зустрічі «Від усієї душі», на якому вшановували ветеранів війни та праці.
       Від того часу колектив став завойовувати популярність не тільки в своєму селі, а й у селах Бориспільського району. Ядром колективу був довгий час художній керівник Мозоль М. В., який доклав багато зусиль для удосконалення виконавчої майстерності та підняв художній рівень виконання народних пісень.
      За вагомий внесок у розвиток культури українського народу, високий художній рівень та виконавчу майстерність фольклорному ансамблю «Червона калина», при Великоолександрівському СБК у 2004 році було присвоєно почесне звання «Народний».
      Учасники колективу з часом змінюються, але незмінним залишається напрямок, у якому працює колектив – це прагнення відродити забуті народні пісні і донести їх до слухачів.
     Також колектив бере активну участь у районних заходах культури та сільських заходах. Учасники колективу «Червона калина» намагаються залучати до виконання народних пісень молодь, щоб не збайдужіла до свого коріння і зберігала традиції свого народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь