A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Міста героїв: Річниця звільнення понад тисячі населених пунктів країни

Дата: 29.03.2023 14:23
Кількість переглядів: 154

 

Фото без описуМинає рік, як українським військовим вдалося звільнити всю Київську область від російських загарбників. Пристоличний регіон першим прийняв на себе удар росіян і першим їх вигнав. 

Це стало можливим завдяки героїчним зусиллям захисників і цивільних людей. 
Спогади жителів пристоличних міст і сіл про дні окупації та евакуацію, про мужній опір та емоції після заходу українських військових, детальніше в сюжеті.

#МістаГероїв. Тут народжується сміливість!

Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки.

Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.

Кампанія #МістаГероїв має на меті знайти й показати раніше невідомі історії опору, оборони, захисту, партизанщини або волонтерства, виявити нових народних героїв, яких має знати вся країна.

Рік тому, у битвах на півночі України, в боях за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та за інші міста і села міцніла наша віра у Перемогу. Українці переконалися, що вони можуть впевнено гнати російську армію з нашої землі. 

У це складно повірити, але минає рік, як українським військовим вдалося звільнити всю Київську область від російських загарбників. Це стало можливим завдяки героїчним зусиллям захисників і цивільних людей.

Особливого значення для світу набуло те, що світ побачив в Бучі після втечі російських військ. Але Буча не одна. Фактично, в усіх містах і селах України, куди заходила російська армія, ми бачимо звірства, які скоювались проти людей. Тому ми прагнемо звільнити всю нашу Землю – бо не можемо залишити жодного українського міста і села в російській неволі, бо це означає для наших людей те саме, що світ побачив вперше в Бучі та в інших містах і селах півночі після вигнання окупанта.

Спогади жителів пристоличних міст і сіл про дні окупації та евакуацію, про мужній опір та емоції після заходу українських військових, детальніше в сюжеті.

#МістаГероїв. Тут народжується сміливість!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь