A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Звіт голови

Дата: 07.04.2023 11:08
Кількість переглядів: 640

Після 24 лютого, з початком повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну, все змінилося в нашому житті. В мить були поламані всі плани. Діти не пішли до школи, дорослі на роботу, до військкомату вистроїлась черга. Закрилися підприємства, магазини, об’єкти сфери обслуговування.

Обставини воєнного часу  змусили  всіх мобілізуватися і шукати альтернативні шляхи виходу зі складних ситуацій. І я вдячний усім жителям громади за  активну громадську позицію, небайдужість, силу духу та вірність  інтересам громади і України.

Разом, підтримуючи захисників, які щодня ціною власного життя відстоюють нашу свободу та незалежність, ми навчилися жити під звуки сирен, допомагати тим, кому це вкрай необхідно, працювати кожний на своєму фронті, відповідати на виклики воєнного часу.

Цей рік був роком випробувань для всіх нас – тестуванням на мужність і терпіння, відповідальність та віру в  єдність українського народу.

 На щастя, територія Пристоличної ОТГ не була окупована ворогом, але про те, як жила та працювала громада під час повномасштабного вторгнення, які пріоритети в роботі – сьогодні я звітую перед вами - нашою громадою.

 

Доходи

 

Забезпечуючи вирішення питань за пріоритетними напрямками, забезпечуючи життєдіяльність нашої громади протягом 2022 року разом з депутатським корпусом, апарат сільської ради працював стабільно і послідовно.

За 2022 рік до бюджету Пристоличної сільської територіальної громади, з урахуванням міжбюджетних трансфертів надійшло доходів в сумі 529 мільйонів 979 тисяч гривень, виконання становить 130% до плану на 2022 рік.

Структура доходів сільського бюджету за 2022 рік:

- власні доходи – (загальний і спеціальний фонди) – 469  мільйонів 464 тисячі гривень.

- субвенції та дотації з  державного та інших місцевих бюджетів – 60 мільйоні 515  тисяч гривен.

Основними видами надходжень  є:

– податок на доходи 55% відсотків від загального обсягу надходжень, або 260 мільйонів 600 тисяч гривен;

У порівнянні з відповідним періодом 2021 року, надходження до бюджету громади зросли на 54 мільйони 445 тисяч гривен.

      Все що було зроблено впродовж 2022 року - в першу чергу спрямовано на забезпечення належного функціонування нашої громади у військовий час. Хотілось би зазначити, що завдяки роботі, проведеній спільно з депутатським корпусом, до нашої громади залучені нові платники податків, які з липня 2022 року внесли в бюджет Пристоличної ОТГ додатково 103 мільйони 520 тисяч гривень

    Ще одним результативним показником діяльності ради за 2022 рік є збільшення надходжень по орендній платі за землю з юридичних осіб – це 5 мільйонів 668 тисяч гривень, що на 3 мільйони 350 тисяч краще показників 2021-го року.

 

Видатки

 

Видаткова частина   бюджету Пристоличної  територіальної громади за 2022 рік складає 358 мільйонів 588 тисяч гривень, у тому числі: за загальним фондом – 303 мільйони 963 тисячі гривень (79 відсотків до уточненого розпису на рік), за спеціальним фондом – 54 мільйони 625 тисячі гривень (60,9 відсотків до уточненого кошторису на рік).

Попри обмеження у здійсненні видатків під час воєнного стану, у  звітному  періоді забезпечено в повному обсязі видатки на виплату заробітної плати бюджетних установ та  проведення розрахунків за спожиті енергоносії.

 

Економічна діяльність

 

В адміністративних межах Пристоличної сільської територіальної громади активно працюють 680 підприємств та 850 ФОП, завдяки діяльності яких успішно виконується дохідна частина сільського бюджету.

 

Найбільші бюджетоутворюючі підприємства в нашій громаді:

  • ФК  Шахтар, обсяг сплачених податків за 6 місяців 2022 року становить 101 мільйонів 141 тисяча гривень.
  • ДП ФМ ЛОЖІСТІК ДНІПРО, обсяг сплачених податків за 2022 рік становить 31 мільйонів 731 тисяч гривень.
  • ТОВ ДР.Реддіс Лабораторіз - 29 мільйонів 758 тисяч гривень.
  • ТОВ Амако Україна – 22 мільйони 436 тисяч гривень.
  • ТОВ Егерзунд  Сіфуд -  21 мільйон 224 тисяч гривень.
  • ДП Ейвон Косметікс Юкрейн – 19 мільйонів 547 тисяч гривень..
  • ДП Сумітек Україна – 11 мільйонів 850 тисяч гривень.

 

Земельні питання

 

Територія Пристоличної ОТГ складає 10572,5 га у 2022 році налічувалось 8 400 землевласників та 364 землекористувачів. До ради по вирішенню земельних  питань надійшло 155 звернень.

Розглянуто 2 звернення з надання дозволу на викуп земельної ділянки загальною площею 3,57 га, та прийнято позитивне рішення щодо їх викупу, що забезпечило додаткове надходження до бюджету в сумі 49 мільйонів 598 тисяч гривень.

Також було прийнято рішення стосовно розробки нової нормативно-грошової оцінки земель в межах сіл Велика Олександрівка, Мала Олександрівка, Чубинське, Дударків, Займище.

Створено електронний реєстр орендарів земельних ділянок фізичних та юридичних осіб загальною кількістю 143 договори. В зв’язку з затвердженням нової нормативно-грошової оцінки земель в межах сіл Щасливе та Проліски, підписано 17 додаткових угод до договорів оренди на земельні ділянки.

 

Освіта

 

Освіта є першочерговим чинником соціально-економічного розвитку держави, саме тому у 2022 році на забезпечення діяльності закладів освіти спрямовано майже 50 відсотків видаткової частини сільського бюджету, що в сумі становить 175 мільйонів 16 тисяч гривень – це на забезпечення діяльності:

4 закладів загальної середньої освіти (в тому числі 1 приватний), де навчається 2 448 учнів, з них 163 – майбутні випускники.

У 2022 році свідоцтва про здобуття базової середньої освіти отримали 225 учнів з усіх навчальних закладів Пристоличної  сільської ради, з них 13 свідоцтв з відзнакою та 1 свідоцтво особливого зразка (дитина ООП), свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти отримали 110 учнів, з них 5 золотих та 2 срібні медалі.

4 закладів дошкільної освіти, які відвідують 682 дитини;

2 закладів спеціальної освіти – школи естетичного виховання, в яких навчається 694 учні.

 

У Пристоличній громаді 682 дитини віком від 1 до 6 років. Діти віком від 3 до 6 років 100% охоплені  дошкільною освітою. Процес дошкільного виховання забезпечують 128 працівників (в тому числі 51 педагогічний працівник).

У офлайн форматі працюють школи естетичного виховання.

Контингент учнів дитячої музичної  школи  становить 239 учнів, навчання яких забезпечує  28 викладачів.

Навчально-виховний процес у дитячій школі мистецтв та ремесел, де контингент становить 455 учнів, здійснюють 49 викладачів. Мистецькі школи фінансуються за рахунок бюджету Пристоличної сільської територіальної громади, плати батьків та трансфертів інших бюджетів.

У 2022 році змінено статус загально-освітніх шкіл на ліцеї, що дасть можливість на здобуття  профільної середньої освіти учнями 10-12 класів.

Основним завданням сьогодення є забезпечення збереження життя та здоров’я дітей в умовах війни, тому у всіх  освітніх закладах забезпечено надання якісного та здорового харчування, організований підвіз дітей та учнів, майже у всіх закладах забезпечено безпечне перебування під час повітряної тривоги. Саме на улаштування укриттів, проведення капітального ремонту , встановлення модульних споруд та приведення їх у відповідність нормам визначених законодавством, спрямовано, понад  4 мільйони гривен.

Для потреб закладів загальної середньої освіти придбано 4 нові шкільні  автобуси «Шкільний» за рахунок коштів місцевого бюджету на суму понад 11 мільйонів.

 

Інклюзивне навчання

 

З метою реалізації прав дітей з особливими освітніми потребами на території Пристоличної ОТГ здійснює свою діяльність інклюзивно-ресурсний центр, до якого можуть звернутися батьки, які відчувають занепокоєння щодо розвитку дитини, незалежно від наявності в дитини інвалідності чи встановленого діагнозу.  У 2022 році фахівцями було організовано роботу 23 класів з інклюзивним навчанням в загальноосвітніх закладах та роботу 6 груп у закладах дошкільної освіти.

 

Служба у справах дітей

         На території громади  працює Служба у справах дітей, штатна чисельність працівників складає 3 особи. Спеціалісти забезпечують захист прав та інтересів 4736 дітей, які проживають на території громади.

 В тому числі 11 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку Служби, та  36 дітей із сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. На обліку служби перебуває 152 багатодітних сімей в яких виховується 490 дітей з багатодітної сім’ї. Впродовж року видано 40 посвідчень дітей з багатодітної сім’ї та 13 посвідчень батьків багатодітної сім’ї. За продовженням статусу багатодітних звернулось 78 осіб.

Впродовж 2022 року спеціалістами служби спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції та поліцейським офіцером громади, проведено 11 профілактичних рейдів щодо виявлення та раннього втручання в сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах. Завдяки спільній праці обстежено умови проживання 25 родини, в яких виховується 103 дітей. 14 батьків отримали попередження, 7 притягнуто до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, з іншими проведено профілактичні бесіди щодо не припустимості порушення прав дітей. 10 сімей в яких виховується 17 дітей взяті під соціальний супровід фахівцем із соціальної роботи та впродовж року такі родини отримували соціальні послуги відповідно до потреб, таких надано 686 послуг. 30 сімей забезпечено натуральною допомогою - харчовими наборами та речами першої необхідності.  Завдяки швидкому реагуванню та ранньому втручанню четверо дітей, які потребували вилучення з сім’ї залишилися з батьками. До Бориспільського міськрайонного суду подано дві позовні заяви щодо позбавлення батьків батьківських прав.

Фахівцями служби здійснювались заходи щодо попередження насильства в сім’ї, або реальної загрози його скоєння, де розглянуто 65 карток обліку факту домашнього насильства, які надійшли від Бориспільського РУПГУНП в Київській області. З кривдниками проведені профілактичні бесіди, постраждалим роз’яснено алгоритм дій щодо отримання захисту від домашнього насильства, або реальної загрози його вчинення.

 

Культура та спорт

 

У 2022-му році, попри всі складнощі, нам вдалося пристосуватися до нових тенденцій і форматів. Незважаючи на негаразди і сучасні реалії, ми змогли ініціювати чимало турнірів, змагань і завдяки силі духу наших мешканців вибороти Перемогу на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Нам є ким пишатись. Але й є до чого прагнути. Передусім це стосується культурних і спортивних досягнень. Серед них Максим Третьяков, учень Щасливського ліцею і талановитий боксер. Завдяки наполегливості та своєму тренеру Вадиму Шовкоплясу, молодий боксер із Щасливого зміг не лише ощасливити Київщину, а й спромігся вийти на міжнародну арену боксу.

У 2022-му році Максим виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи середи юнаків (2008-2009 років народження у ваговій категорії 42 кг)!

Підтримка спорту здійснюється шляхом реалізації програми «Розвиток спорту та молодіжної політики Пристоличної територіальної громади Бориспільського району Київської області», для проведення спортивних заходів та участі наших спортсменів у районних та обласних змаганнях виділено 712 тисяч гривень.

У спортивних заходах місцевого рівня  за 2022 рік було задіяно 400 учнів,  всеукраїнського рівня – 10 осіб.

Проведено 25 спортивно- масових заходів з різних видів спорту, а саме :

  • Спартакіада серед громад з тенісу настільного, дарцу, з шашок і шахів та міні-футболу. Пристолична громада зайняла 1 місце в загальнокомандному заліку серед сільських громад, та представляла Київську область на Всеукраїнських змаганнях у Ворохті;
  • Турнір з пляжного волейболу (6 команд, 24 учасники);
  • Відкритий Кубок з 7 команд міні-футболу 35+ до Дня Конституції України (70 учасників);
  • Відкритий чемпіонат з футболу (8 команд, 240 учасників);
  • Відкритий чемпіонат з міні-футболу ветеранів, присвячений до Дня Незалежності України (70 учасників);
  • Турнір з міні-футболу серед школярів 5-6 класів (40 учнів);
  • Осінній кубок Пролісок з Міні-футболу 35+ (6 команд, 60 учасників);
  • Традиційний Вело-пробіг, який проходив по селах громади (300 дорослих і дітей);
  • Осінній кубок з баскетболу (40 учасників);
  • Кубок Громади  «Всеукраїнське Фізкультурно-спортивне товариство Колос» з футзалу серед ветеранів 40+ в с. Берегово Закарпатської обл. (12 представників нашої громади);
  • Всеукраїнська спартакіада, де збірна команда Пристоличної громади з міні-футболу посіла 4 місце, а з настільного тенісу командне 5 місце;
  • Відкриті змагання  з зимового  кубку  міні-футболу серед ветеранів (40 учасників);
  • Відкритий чемпіонат з волейболу серед чоловіків (13 команд, 195 учасників);
  • Відкритий чемпіонат з волейболу серед жінок (10 команд, 150 представниць нашої громади);
  • Відкрита спартакіада громади серед працівників освіти, яка проходила в Щасливському ліцею з  волейболу, шашок, дарцу, тенісу настільного (70 гравців);
  • Різдвяний кубок з флорболу (90 дітей);
  • Новорічний кубок з волейболу серед жінок;
  • Естафети серед школярів.    

Після початку повномасштабного вторгнення росії до України, галузь культури громади продовжувала працювати в нових реаліях, як в онлайн так і в офлайн форматі.

Заклади культури брали активну участь у волонтерській роботі, благодійних акціях на підтримку  воїнів-захисників. Але це не стало на заваді культурно-освітнього розвитку мешканців громади різного віку.

  • За 2022 рік здобуто 69 призових місць з різних жанрів мистецтва з яких отримано 13 гран-прі в Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсах та фестивалях («Народ-герой героїв появляє», «AVTOR-FEST», «Щедра скатертина Київщини», «Бандура – душа народу» та інші).
  • За 2022 р. було проведено 101 культурно- масових заходів,  а саме (державні, фольклорні, культурно-просвітницькі, ювілейні та пам’ятні дати, виставки, майстер-класи та інше.)
  • В громаді працює  5 сільських бібліотек, кількість користувачів 2063 протягом року. Проведено 195 заходів (лекції, вікторини, виставки книжкові, літературні ігри, бесіди та інше). Також варто зазначити, що була проведена інвентаризація книжкових  фондів і приведена у відповідність згідно розпорядчих актів та  чинного  законодавства  України.
  • Новорічно-різдвяні заходи для пільгових категорій дітей Пристоличної громади в умовах воєнного ставну вдалося провести з солодкими подарунками та розвагами.
  • На базі клубів функціонує 27 формувань (гуртків), серед них 4 хорових колективи  зі званням  «Народний аматорський». Реалізацію сільських програм в галузі культури забезпечує мережа з 8  закладів. З них 3 сільських будинки культури та  5 бібліотек. 
  • У 2022-му році в  с. Велика Олександрівка було встановлено споруду  в формі державного Гербу  Володимира Великого.
  • Урочисто було відзначено  35-річчя від дня заснування Народного аматорського фольклорного колективу «Червона КАЛИНА»  Великоолександрівського СБК.
  • В закладах культури було придбано  копіювально-розмножувальна техніка для підсилення матеріально технічного оснащення.

  Незважаючи на  воєнний стан в Україні, Пристолична громада  максимально сприяє розвитку культури і спорту серед населення!

 

Охорона здоров’я

 

    Первинний рівень медичної допомоги Пристоличної громади забезпечується комунальним некомерційним підприємством – «Пристоличний медичний центр», до складу якого входять:  медичні амбулаторії в селах  Щасливе, Проліски, Дударків, Чубинське та  ФАПи в селах  В. Олександрівка та М. Олександрівка.

    В  2022 році з місцевого бюджету громади на фінансування медичного центру  виділено 7 мільйонів 511 тисяч гривень, а саме: з загального фонду місцевого бюджету  громади 4 мільйони 530 тисяч гривень (на оплату комунальних послуг, відшкодування за безоплатний відпуск ліків пільговим категоріям населення, ПММ, господарські та канцелярські товари, медикаменти, тощо ) та із спеціального фонду 2 мільйони 981 тисяча гривень - на поповнення статутного капіталу підприємства для придбання системи ультразвукової діагностики, кольпоскопічної системи,  аналізатора гематологічного.

    Надходження від надання платних медичних послуг та передачі в оренду майна – 309779,31 гривень.

    Первинна   ланка  обслуговує  16 500 жителів  Пристоличної ОТГ,  в  тому числі 4221  дитячого  населення. 

     В закладі працює 49 працівників, з них 10 лікарів, 20 осіб середнього медичного персоналу, 6 осіб молодшого медичного персоналу та 12 осіб адміністративного і обслуговуючого персоналу.

    Станом на сьогодні  підписано  13 тисячі  968 декларацій  між  лікарями   та  пацієнтами.

 

Надання адміністративних послуг

 

У  2022 році, Пристоличною сільською радою , розпочато підготовчі роботи зі створення ЦНАП з метою забезпечення  комфортних умов для отримання якісних адміністративних послуг населенням. Визначено відповідальну особу за створення, проведено аналіз  даних щодо потреби надання різних груп послуг та затверджено їх перелік ( 207 послуг), а саме: послуги містобудування, реєстрація та зняття з місця проживання, земельні питання, реєстрація нерухомого майна, реєстрація фізичних та юридичних осіб, соціальні послуги, тощо .Наступним етапом створення ЦНАП , відповідно до вимог законодавства, це визначення та облаштування  приміщення в якому буде знаходитися Центр.

Кількість населених пунктів територіальної громади та їх географічне розташування, зумовило потребу у забезпеченні територіальної (фізичної) доступності для отримання послуг її мешканцями. З цією метою прийнято рішення про утворення  віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП.

Фактично роботу  ЦНАП  розпочав з січня 2023 року.

 

Соціальний захист населення

 

Пристолична громада серед лідерів щодо прихистку внутрішньо переміщених осіб. Станом на грудень 2022 року  зареєстровано близько  2,5 тис. вимушених переселенців.

Починаючи з березня і до кінця року за відшкодуванням коштів на житлово-комунальні послуги за безоплатне розміщення ВПО звернулися 64 власники домогосподарств нашої громади, які прихистили в своїх домівках 107 осіб вимушених переселенців. Сума нарахованих відшкодувань складає 338 619 грн.

Для надання допомоги ВПО в громаді прийнято «Програму підтримки та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб у Пристоличній територіальній громаді на 2022-2023 роки» та передбачено її фінансування в розмірі майже півтора мільйони гривень.

В тих умовах, в яких живе на сьогоднішній день наша країна, зростає актуальність соціальної підтримки  громадян, які потрапили у складні життєві обставини, збереження соціальної допомоги особам, які її потребують, надання підтримки сім’ям полеглих воїнів, лікування пораненим. І ця допомога здійснюється в нашій громаді відповідно до програми «Турбота».

Всього по програмі «Турбота» виплачено допомогу  2 532 особам на суму 8 мільйонів 448 тисяч гривень.

 

       Житлово – комунальне підприємство

 

2022 рік був складний для всіх нас однак сфера ЖКГ в Пристоличній громаді функціонувала.

Комунальними підприємствами забезпечувалося регулярне вивезення твердих побутових відходів, також відбувалася ліквідація стихійних сміттєзвалищ.

На вулицях громади здійснювалося прибирання, в т.ч. і механізоване прибирання снігу з посипанням протиожеледними засобами. Також вдалося здійснити заходи з нанесення сучасної розмітки на пішохідні переходи для підвищення безпеки мешканців. Крім того, здійснено поточний ремонт дорожнього покриття.

Вдалося також здійснити ряд поточний ремонтів мереж зовнішнього освітлення та заміну старих енергонеефективних ламп на нові світлодіодні.

Власними силами та із залученням надавачів послуг здійснено обрізання дерев, що ростуть на комунальних територіях, в т.ч. і з метою зменшення аварійних ситуацій на лініях електропередач.

Для безперебійної роботи та забезпечення стабільного водопостачання та водовідведення в період значного дефіциту енергоносіїв  вдалося придбати потужні генератори для комунальних підприємств. 

Запустити запланований процес глобального ремонту мереж та інженерних споруд водопостачання та водовідведення  не вдалося через збройну агресію російської федерації, однак були продовжені, та вже майже завершені роботи по реконструкції водогонів приватного сектора села Проліски.

На території Пристоличної ОТГ облаштовано та цілодобово функціонують 5 «Пунктів Незламності», що забезпечені всім необхідним (генератори, зарядні пристрої, продукти харчування, гарячі напої, засоби гігієни, медикаменти, інтернет, 3G модем Starlink) для надання допомоги населенню при настанні повного або часткового блекауту та інших надзвичайних ситуацій. На пунктах незламності забезпечено цілодобове чергування, призначені відповідальні особи, чергові медики та соціальні працівники.

 

Водопостачання та водовідведення

 

          На території Пристоличної  громади працюють комунальні підприємства КП ЖКК «Щасливський» та КУП «Олександрівкажитлобудсервіс». Підприємства  надають послуги з водопостачання та водовідведення  в селех нашої громади.

Забезпечення людей водою та водовідведенням — це критично важливе завдання, тому комунальні підприємства повинні працювати за будь-яких умов, незважаючи на всі складнощі і перепони. Протягом 2022 року були продовжені деякі ремонти водогонів та здійснювалися аварійні роботи. Хочеться зробити більше в плані підвищення якості  надання послуг  з водопостачання та  каналізування, але, на жаль, перешкодою цього є перебої з фінансуванням та недоотримання коштів за надані послуги (заборгованість населення становить на 01.01.2023 року майже 2 мільйони гривень).

 

      

ДФТГ

 

Окремою статтею видатків першої черги  у військовий час є оборонні видатки,  в тому числі на потреби збройних сил України та місцевих добровольчих формувань територіальної оборони.

На виконання Програма  "Захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, забезпечення пожежної безпеки на території Пристоличної об'єднаної територіальної громади» по заходах з територіальної оборони  видатки  загального та  спеціального фонду склали понад  30 мільйонів гривень, з них:

  • на придбання продуктів харчування;
  • для придбання паливно-мастильних;
  • спеціальних жилет із 2 захисними плитами в кількості 300 шт.
  • придбання спеціального обмундирування (захисні пластини, бронепластини, тактичні жилети).
  • для придбання аптечок;
  • придбання одягу, термобілизна, шапки та взуття членам ДФТГ;
  •  придбання тепловізійних монокулярів, радіостанції, квадрокоптери, павербанки, комплекти автономного живлення, кабель;
  • спальні мішки, плащ  - палатки;
  • буржуйки.

 

Зокрема, на виплату одноразової матеріальної допомоги  у 2022 році  виділено 18 мільйонів гривень в т.ч. воїнам які проходять військову службу в ЗСУ,  учасникам  ДФТГ та громадянам, які приймали активну участь у захисті територіальної громади в зв’язку з повномасштабним вторгненням рф.

 

Сесії Пристоличної сільської ради

 

Відповідно до вимог ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільська  рада проводить свою роботу сесійно. У звітному періоді ми працювали у досить щільному графіку: проведено 12 пленарних засідань сесій, в т.ч. 2 позачергових засідань Пристоличної сільської ради, на яких прийнято 345 рішень..

За звітний період проведено 65 засідань постійних комісій сільської ради, на яких розглянуто близько  5000 питання.

На контролі постійних комісій перебуває  25 програм.

 

Виконавчий комітет, діловодство та робота зі зверненнями

 

        У 2022 році до виконавчого комітету Пристоличної сільської ради звернулося 11950 громадян, 123 звернення надійшло на електронну пошту. З них: подано письмово – 5661 заяв, прийнято на особистому прийомі сільським головою, заступниками сільського голови, старостою, секретарем виконавчого комітету, відділом правового та кадрового забезпечення, відділом земельних ресурсів та екології, відділом архітектури та будівельного інспектування,  спеціалістами відділу соціального захисту населення, спеціалістами по реєстрації місця проживання  - 6289 громадян, зареєстровано вхідної документації – 2437 листів,  направлено відповідей та вихідної документації – 2387, видано довідок відповідно до повноважень – 2636.

      Більшість питань стосувалися:

- забезпечення організації діяльності об’єктів критичної інфраструктури,

- безперебійної роботи комунальних підприємств,

- найбільше звернень  по питаннях, що стосувалися соціального захисту населення в період воєнного стану – 5357, з них лише про надання гуманітарної допомоги внутрішньо-переміщеним особам - 2185.

- забезпечення населення товарами та ліками першої необхідності, особливо у перші місяці повномасштабного вторгнення;

- забезпечення безпеки населення у найпростіших укриттях.

- прийняття внутрішньо-переміщених осіб, надання матеріальної соціальної допомоги ВПО (4773 звернень),

- надання матеріальної соціальної допомоги жителям сіл територіальної громади на лікування, на поховання рідних, дітям-інвалідам (1010 громадянам);   

- надання допомоги  мешканцям сіл, військовослужбовцям, які стали на захист суверенітету та  незалежності України – 239 осіб, учасникам територіальної оборони Пристоличної сільської ради – 1199 громадян,  та інші.

        Спільно із Пристоличним медичним центром та волонтерами (особливо в перший місяць війни) надали безкоштовні життєво необхідні ліки  519 громадянам.

        Складними виявилися питання пошуку житла внутрішньо-переміщеним особам,  а це 457 звернень. Дане питання  вирішувалося за рахунок знайомих, рідних, друзів, які надавали прихисток.  Щомісячно виконавчим комітетом приймалися рішення про виділення компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб.

        Зросла і кількість звернень стосовно дотримання законності  та охорони правопорядку, запобігання дискримінації -150 звернень.

     У 2022 році проведено 37 засідань виконкому, з них 25 - позачергових, прийнято 261 рішення виконавчого комітету,  сільським головою видано 655 розпоряджень.  

    Найважливішими питаннями виконавчого комітету були питання забезпечення всім необхідним існуючих найпростіших укриттів та будівництво нових для закладів освіти та  для населення; забезпечення фортифікаційних споруд; забезпечення всім необхідним учасників територіальної оборони Пристоличної громади, забезпечення безперебійної діяльності об’єктів інфраструктури тощо.

     Протягом березня, квітня 2022 року  стратегічними були питання  переміщення дітей, жінок, громадян похилого віку у більш безпечні регіони України, а саме у Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську області – 482 особи.

     Поряд з цим, виконкомом розглянуті і звернення, що стосувалися питань в межах повноважень органів місцевого самоврядування: надання дозволів на розміщення місця розташування зовнішньої реклами, благоустрою населених пунктів, видалення аварійних зелених насаджень, надання дозволів на розміщення малих архітектурних споруд, питання служби у справах дітей щодо призначення опікунства, визнання статусу дітей, які залишилися без батьківського піклування, погодження на відчуження майна від імені неповнолітніх,  проведення спортивно-культурних заходів, питання цивільного захисту населення, присвоєння та зміни поштової адреси об’єктам нерухомості, дозволи на виїзну (виносну) торгівлю, та інші.

        У 2022 році  виконавчим комітетом Пристоличної  сільської ради зареєстровано: 63 народжень, 128 смертей, 37  шлюбів.

       Здійснено у 2022 році – 101 нотаріальну дію.

        Державними реєстраторами Пристоличної сільської ради проведено у 2022 році 1843 реєстрацій об’єктів нерухомості.

Спеціалістами Пристоличної сільської ради здійснено реєстрацію місця проживання в населених пунктах – 317 осіб, знято з реєстрації –  94 особи.

 

 

Шановні жителі громади! Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, наша громада живе у напруженому, але стабільному ритмі. Ми з надією дивимось у майбутнє, віримо, що наші плани здійсняться.

Прийнятий на 2023 рік сільський бюджет,  як  завжди має соціальну спрямованість. Збережено фінансування всіх галузевих програм, затверджених сільською радою, не нижче рівня показників 2022 року.

Передбачено видатки для підтримки збройних формувань територіальної оборони. 

Сподіваємось, що наступного року вдасться реалізувати проекти з будівництва дитячих садочків.

Продовжимо роботу щодо комфорту нашої громади

Головне, що ми всі разом працюємо на благо нашої громади та України і  наближаємо ПЕРЕМОГУ!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь