A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

Київська обласна служба зайнятості інформує

Дата: 26.06.2023 15:02
Кількість переглядів: 65

Фото без опису277 ваучерів на навчання отримали жителі Київщини

Щоб успішно працевлаштуватися або втриматися на робочому місці доводиться швидко пристосовуватися до динамічного темпу життя, вивчати нові технології, нове обладнання, нові процеси, а за певних обставин і зовсім змінювати свою професію.

Державна служба зайнятості має унікальну пропозицію для людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку – отримати документ, який дає право безоплатно підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію.

Відповідно до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на освітню діяльність, за затвердженим Мінекономіки переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

У Київській області  - 92 заклади усіх форм власності  які можуть навчати за ваучером. З них: 20 – фахової передвищої та вищої освіти, 72 - професійні (професійно-технічні) заклади.

Наказом Мінекономіки від 11 квітня 2023 року №2040, що вступив у дію 25 травня, розширено перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання. Сьогодні цей перелік налічує 123 професії та спеціальності.

Серед нових у переліку робітничих професій - такі затребувані у роботодавців, як: бетоняр, газорізальник, електромонтер, слюсар, машиніст, монтажник, монтер, муляр, провідник, продавець, молодша медична сестра (брат) з догляду за хворими, складач поїздів, комірник, штукатур.

Також перелік розширили сучасними та затребуваними спеціальностями - автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка; біотехнології та біоінженерія; гірництво; деревообробні та меблеві технології; дизайн; дошкільна освіта; економіка; енергетичне машинобудування; залізничний транспорт; інформаційні системи та технології; комп’ютерні науки; маркетинг; мікро- та наносистемна техніка; озброєння та військова техніка; підприємництво та торгівля; терапія та реабілітація; туризм і рекреація; теплоенергетика; фізична культура і спорт; цивільна безпека.

Перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання: https://is.gd/qjIfuw

Детальніше про ваучери: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

За додатковою інформацією звертайтесь до найближчого підрозділу служби зайнятості Київської області

Отримайте консультації через наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін у роботі Київської обласної служби зайнятості на наших

 Фейсбук-сторінці:  https://www.facebook.com/kyivobl

 Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/

 на сайті Київського ОЦЗ  https://kir.dcz.gov.ua/.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь