ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 25.08.2023 11:21
Кількість переглядів: 517

Фото без описудля людей з інвалідністю, членів сімей, громадських організацій, які опікуються захистом прав та надають допомогу тим, хто опинився в складних життевих обставинах, в тому числі ВПО!

Громадська спілка «Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна Асамблея осіб з інвалідністю України» (НАІУ) в партнерстві із компанією «Людина в біді» (People in Need), благодійним фондом «Право на захист», а також у тісній співпраці та за сприянням керівництва органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування територіальних громад різних регіонів України, в тому числі Київської області (Броварської та Пристоличної громад) здійснює реалізацію проєкту «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню в Україні”.

Основною метою проєкту є виявлення та задоволення потреб постраждалого від війни населення в Україні, зокрема осіб з інвалідністю. Окрім надання можливої гуманітарної допомоги, однією із складових проєкту є і інформаційно-консультаційна підтримка з метою підвищення обізнаності людей з інвалідністю та членів їх сімей про свої права та гарантії соціального захисту.

Фахівці Національної Асамблеї людей з інвалідністю України підготували електронний варіант довідника, який складається з найбільш актуальних відповідей на питання, які частіше зустрічаються у зверненнях людей з інвалідністю, що надходять до НАІУ.

Публікуємо частину цього посібника на теми: ПІЛЬГИ та МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА! Відповіді надаються із посиланнями на нормативно-правові акти чинного законодавства України.

Зазначений проєкт – є частиною великого проєкту Консорціуму ACCESS.

Фото без опису  

Також НАІУ рекомендує скористатися інформаційними ресурсами в мережі інтернет, на яких можна знайти аналогічну та багато іншої інформації щодо захисту законних прав та інтересів людей з інвалідністю:

  • офіційний сайт Національної Асамблеї людей з інвалідністю України  https://naiu.org.ua/
  • максимально адаптований ресурс «Інформація під час війни для людей з інвалідністю та людей старшого віку», де можна отримати консультативно-правову допомогу, заповнивши форму із питаннями. Разом з тим можна знайти корисну інформацію і для тих, хто виїхав за кордон через повномасштабну війну. https://dopomoha-info.org.ua/ 
  • Водночас НАІУ запровадила телефонну лінію з надання правової допомоги особам з інвалідністю та людям похилого віку.

Звернутися за допомогою можна за телефоном +38050 905 07 95  або

направити коротке звернення на електрону адресу office-naiu@ukr.net  з приміткою в темі «правова допомога».

 

Додаткову інформацію щодо діяльності інших партнерів-учасників проєкту «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню в Україні”  також можна отримати за посиланнями:

Компанія «Людина в біді» (People in Need) www.peopleinneed.cz

Філія компанії «Людина в біді» в Україні  https://ukraine.peopleinneed.net/ua/    

Благодійний фонд «Право на захист» https://r2p.org.ua/   

 

РОЗМІЩЕНА ІНФОРМАЦІЯ БУДЕ КОРИСНОЮ ДЛЯ ВСІХ СТЕЙКХОЛДЕРІВ (ЗАЦІКАВЛЕНИХ СТОРІН)!

 

ДОВІДНИК  ПИТАНЬ та ВІДПОВІДЕЙ!   (І та ІІ розділи)

  1. Які пільги можна отримати, залежно від статусу, категорії, групи?

https://naiu.org.ua/dovidnyk-deyakyh-vydiv-garantij-pilg-i-poslug-vstanovlenyh-zakonodavstvom-dlya-osib-z-invalidnistyu-ditej-z-invalidnistyu-ta-chleniv-yihnih-simej/

  1. Якими пільгами користуються особи з інвалідністю внаслідок війни?

https://mva.gov.ua/ua/veteranam/pilgi-ta-znizhki/yakimi-pilgami-koristuyutsya-osobi-z-invalidnistyu-vnaslidok-vijni-zgidno-diyuchogo-zakonodavstva

  1. Якими пільгами користуються учасники бойових дій?

https://mva.gov.ua/ua/veteranam/pilgi-ta-znizhki/yakimi-pilgami-koristuyutsya-uchasniki-bojovih-dij-zgidno-zakonodavstva

  1. Якими пільгами користуються члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни та членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України?

https://mva.gov.ua/ua/veteranam/pilgi-ta-znizhki/yakimi-pilgami-koristuyutsya-chleni-simyi-zagiblogo

  1. Які пільги для ветеранів війни на навчання в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти?

https://mva.gov.ua/ua/veteranam/socialna-ta-profesijna-adaptaciya/pilgi-na-navchannya

  1. Які трудові права ветеранів війни?

https://mva.gov.ua/ua/veteranam/socialna-ta-profesijna-adaptaciya/trudovi-prava-ta-garantiyi

  1. Як ветерану війни пройти лікування та реабілітацію?

https://mva.gov.ua/ua/tag/protezuvannya-ta-reabilitaciya

  1. Як ветерану війни отримати житло та землю?

https://mva.gov.ua/ua/tag/zhitlo-ta-zemlya

  1. Як отримати матеріальну допомогу за рахунок державного/місцевого бюджетів?

Для отримання фінансової підтримки від держави рекомендуємо Вам звернутись із письмовою заявою про надання матеріальної допомоги у зв’язку зі складними життєвими обставинами до:

обласної, Київської міської державної адміністрації за місцем проживання/перебування;

органу місцевого самоврядування за місцем проживання/перебування;

органу соціального захисту населення за місцем проживання/перебування.

Контакти обласних державних адміністрацій

Контакти департаментів соціальної політики облдержадміністрацій

Також Ви можете звернутися за наданням матеріальної допомоги до благодійних фондів та інших недержавних організацій. Інформацію про них можна отримати в місцевих органах влади та самостійно через Інтернет.

Звертаємо увагу, що у зверненні потрібно детально перелічити складні життєві обставини, на які Ви посилаєтеся. За наявності рекомендуємо додавати копії документів, що їх підтверджують.

Водночас рекомендуємо Вам звернутися до органу соціального захисту та управління Пенсійного фонду України за місцем проживання/перебування з проханням перевірити, чи отримуєте Ви всі можливі виплати (надбавки, доплати, субсидію тощо), зокрема й одноразові, чи правильні розміри отримуваних Вами виплат, чи користуєтеся всіма пільгами, гарантіями, послугами, передбаченими законодавством для відповідної категорії осіб.

Крім того, у Вас є можливість самостійно зареєструватися на сайті ЄДопомога як отримувач допомоги, вказавши Ваші потреби.

Деякі види підтримки періодично надають Товариство Червоного Хреста України (тел.: 0 800 332 656) та Карітас України (тел.: 0 800 336 734).

З іншою наявною в нас інформацією Ви можете ознайомитися на нашому веб-сайті (НАІУ) в розділі «Допомога» в підрозділах «Фінансова підтримка» та «Гуманітарна допомога». Крім того, періодично в розділі «Новини» нашого веб сайту розміщується актуальна інформація про можливості отримання матеріальної та гуманітарної допомоги.

 

ДЯКУЄМО ВСІМ, ХТО СПРИЯЄ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ!

ДАЛІ БУДЕ!

МИРУ ВСІМ НАМ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь