A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

СПЕЦКОМІСІЯ ПЕРЕВІРИЛА ВІДБУДОВУ ДВОХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ЯКІ ВІДНОВЛЮЮТЬ ЗА КОШТИ ФОНДУ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ

Дата: 01.12.2023 16:16
Кількість переглядів: 66

Фото без описуСпецкомісія Київської обласної військової адміністрації перевірила процес відбудови двох навчальних закладів у смт Гостомель та смт Ворзель. Їх відновлюють  коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. 

Так, у  Гостомелі ведуться роботи з капітального ремонту дитячого садка «Веселка». Дошкільний навчальний заклад був пошкоджений внаслідок прямого потрапляння снаряду окупантів. На даху виникла пожежа. Значно пошкоджений фасад – місцями пішли тріщини.

До війни садочок відвідували майже 300 дітей. Сьогодні вихованці цього закладу – на дистанційному навчанні.

«Роботи з відновлення садка тільки розпочали. Уже проведені демонтажні роботи. Здати обʼєкт планують через 5 місяців. За проєктом передбачено відновлення дерев’яних конструкцій покриття та металевого профнастилу над приміщеннями, цегляного парапету, зовнішніх сходів. Для маломобільних груп облаштують пандус. Крім того, в будівлі садочка реалізовують ще один окремий проєкт коштом Фонду. Уже розпочалося облаштування повноцінного сучасного укриття. Воно розраховане на всіх вихованців та персонал дошкільного закладу», – розповів начальник КОВА.

Зауважень до процесу та якості робіт наразі комісія не виявила.

Другий об’єкт, який перевіряла комісія, – будівництво з нуля початкової школи із дошкільним підрозділом у Ворзелі.

Роботи розпочалися на початку вересня. Нова двоповерхова будівля умовно розподілятиметься на дві частини: початкову школу для 360 учнів та дитячий садок.

На першому поверсі буде вестибюль, вбиральні, гардеробні, медичні приміщення, обідній зал та харчоблок, спортзал і роздягальні, ігрова кімната тощо. На другому поверсі – навчальні класи, вбиральні, клас-студія музики і співу або ізостудія, соляна та сенсорна кімнати, вчительська, адміністративні приміщення та інші.

Садочок теж буде сучасним. Тут розташовуватимуться як звичайні групи, так і групи для дітей з інвалідністю, кабінети, де працюватиме психолог, логопедичний кабінет, комп’ютерний клас, різноманітні медичні приміщення тощо. Усе – з урахуванням потреб маломобільних груп. Облаштують пральню та харчоблок.

На цьому об’єкті комісія вже фіксує відставання від графіка на місяць.

«Попередив підрядників: або робите якісно, або навіть навіть не розраховуйте на оплату робіт. Ніхто абияк відновлені обʼєкти не прийматиме. В умовах війни ще більш прискіпливо контролюватиму ефективне використання коштів при відбудові кожного будинку, садочка, школи, укриття. Об’єкти мають бути здані вчасно. Контролюватиму процес робіт постійно. Щоб 1 вересня діти сіли за парти і пішли до садочка», – підкреслив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Начальник КОВА нагадав, що після проведення тендерів і вибору переможця область підписує договори на проведення робіт за динамічними цінами. Тобто ціни на матеріали змінюються впродовж дії договору відповідно до середньоринкової. 

Без остаточної перевірки факту виконаних робіт, їх якості та середньоринкової вартості на матеріали акт не буде підписаний, а гроші не будуть сплачені.

Перевірки триватимуть і надалі. Комісійні обстеження вже відбулися на 25 із 56 об’єктів, які відбудовують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовник робіт – Київська обласна військова адміністрація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь