A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПРИСТОЛИЧНА СІЛЬСЬКА РАДА
Бориспільський район

ЗВІТ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА ПІДСУМКАМИ РОБОТИ ПРИСТОЛИЧНОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ У 2023 РОЦІ

Дата: 01.04.2024 16:02
Кількість переглядів: 453

Фото без описуЩе один рік війни... Рік випробувань та викликів, які долали разом — усією громадою. Ми стали стійкішими та витривалішими, сфокусувалися на головному — допомозі Захисникам, безпеці мешканців громади, забезпеченні сталості критичної інфраструктури, турботі про тих, хто потребує підтримки.

Разом робили все, аби кожен наступний день наближав нас до Перемоги. Процеси життєзабезпечення громади не припинялися. Навіть коли через дії ворога, лишалися без світла та води - вистояли. Підтвердили тезу, що українцям усе під силу, коли об'єднуються і діють разом.

Шановні депутати, колеги, дякую Вам за спільну працю і її результати, за ініціативу й мотивацію, за те, що ми єдині у прагненні відстояти країну і розвивати громаду.  Без вашої участі ми б не змогли досягти певних результатів - бути надійним українським тилом.

 Безмежна шана і вдячність нашим Захисникам і Захисницям за надію на майбутнє, за кожен клаптик звільненої від окупантів землі.

 Вклоняюся пам'яті Героїв, які віддали життя за нашу свободу. Схиляю голову перед матерями, вдовами, дітьми, які втратили своїх синів, чоловіків, батьків, рідних...

Світла пам'ять Героям!

Щохвилини пам'ятаймо, кому ми завдячуємо. Вони захищають нас там, а наше завдання — тримати тил й активно допомагати воїнам, що ми й робили попередні 365 днів.

Важливий цей рік тому, що економічна ситуація, що склалася в країні, створила для нас справжній виклик, щоб ми утримали як соціальну, так і критично-важливу інфраструктуру.

Тому, у звітному році ми визначили для себе наступні пріоритети:

1. Збалансоване формування бюджету громади та його наповнення.

2. Підтримка Збройних Сил України, військовослужбовців та їх родин.

3. Питання безпеки та надання соціальної підтримки мешканцям і внутрішньопереміщеним особам, які цього потребують.

4. Підтримка галузей та систем життєзабезпечення громади в належному стані.

Вдячний кожному, хто допомагав в цей нелегкий період практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та зауваженнями. Робота сільської ради була направлена, в першу чергу, на забезпечення обороноздатності громади та підтримку військових формувань, які задіяні у заходах по протистоянню ворогу, на створення умов для безперебійного навчання дітей, організації надання медичних послуг, соціального забезпечення військовослужбовців, сімей, що опинились в складних життєвих обставинах, та ін.

ФІНАНСОВІ РЕСУРСИ (БЮДЖЕТ)

ДОХОДИ

У 2023 році була проведена величезна робота з платниками податків з метою їх перереєстрації платниками до нашої громади. Ці заходи дозволили збільшити надходження податків  до бюджету Пристоличної сільської територіальної громади, в порівнянні з минулим роком, майже вдвічі і становить  696 млн. 688 тис. грн.

Основними видами надходжень  є:

– податок на доходи фізичних осіб 67 % відсотків від загального обсягу надходжень, або 420 мільйонів 728 тисяч гривен;

ВИДАТКИ

За звітний період забезпечено в повному обсязі фінансування видатків на виплату заробітної плати, проведено розрахунки бюджетних установ за спожиті енергоносії проведені роботи по забезпеченню навчальних закладів цивільними укриттями. Значна увага приділялась фінансуванню  допомоги військовим  та соціально незахищеній категорії населення.

ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

В адміністративних межах Пристоличної сільської територіальної громади активно функціонують 381 юридична установа 616 підприємців та 11 селянських фермерських господарств.

 Найбільші бюджетоутворюючі підприємства, це:

-              ФК Шахтар, обсяг сплачених податків за 2023 рік становить 293 мільйони 439 тисяч гривень.

-              ТОВ Егерзунд  Сіфуд -  38 мільйон 615 тисяч гривень.

-              ДП ФМ ЛОЖІСТІК ДНІПРО, обсяг сплачених податків за 2023 рік становить 33 мільйонів 895 тисяч гривень.

-              ТОВ ДР.Реддіс Лабораторіз - 30 мільйонів 514 тисяч гривень.

-              ТОВ Амако Україна – 25 мільйони 926 тисяч гривень.

-              ТОВ "ЮНІВЕРСАЛ ЛОДЖИСТІК"  - 19 мільйонів 734 тисяч гривень..

-              ДП Ейвон Косметікс Юкрейн – 18 мільйонів 863 тисяч гривень..

 

ДОПОМОГА ЗСУ

Все що зроблено впродовж цього року, в першу чергу спрямовано на забезпечення належного функціонування нашої громади у військовий час, допомозі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням.

У 2023 році всі звернення про допомогу від військових частин та інших військових формувань, що надійшли до сільської ради виконано. Запити стосувалися придбання військового обладнання та надання субвенції.

Для зміцнення  матеріально–технічного забезпечення, Пристоличною сільською радою проведено закупівлі і передано військовим частинам обладнання на суму 2 мільйони 133 тисячі гривень,  та перераховано субвенцій військовим частинам в сумі  49 мільйонів 215 тисяч гривень.

Я дуже вдячний своїм колегам, які не стоять осторонь,  а беруть активну участь у наближенні дня нашої перемоги.  За кошти співробітників ми придбали та передали нашим бійцям 3 автомобілі. 

За рахунок бюджету сільської територіальної громади згідно з Програмою «Турбота» виплачено ряд матеріальних допомог військовим та їх сім’ям на загальну суму 7 мільйонів 345 тисяч гривень.

НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

На сьогоднішній день  ми намагаємося вдосконалювати принципи надання адміністративних послуг, для цього Пристоличною сільською радою   створений у 2022 році Центр надання адміністративних послуг сучасної формації, який запрацював на повну потужність з 1 січня 2023 року. 

На даний час відділом ЦНАП надається 237 адмінпослуги, а саме:  послуги містобудування, реєстрація та зняття з місця проживання, земельні питання, послуги державного земельного кадастру, державна реєстрація нерухомого майна, реєстрація фізичних та юридичних осіб, соціальні послуги, питання місцевого значення, тощо.

 

Вся робота у відділі ЦНАП спрямована на якісне обслуговування населення за якомога коротший термін, без порушення законодавства. Завдання адміністраторів, реєстраторів та спеціалістів - зрозуміти, яка допомога потрібна кожному клієнту, та надати необхідну консультацію чи послугу. Для більш комфортного обслуговування жителів нашої громади було прийнято рішення про створення віддалених робочих місць в с. Велика Олександрівка та с. Дударків.

Через ЦНАП упродовж звітного року надано 7 339  адмінпослуг,  проконсультовано понад 10 000 звернень про порядок отримання таких послуг. Окрім цього, працівники ЦНАП приймають заяви та скарги громадян, запити на інформацію, надають консультації, приймають та видають документи. Найбільш актуальні питання, які порушуються у зверненнях громадян - це питання  держреєстрації нерухомості, соціального захисту, паспортних послуг, послуг місцевого значення та   земельних питань.

За звітний період до сільського бюджету за надання адміністративних послуг надійшло 590,4 тис. грн. адміністративного збору.

БЛАГОУСТРІЙ

Благоустрій населених пунктів громади включає в себе комплекс заходів щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані населених пунктів громади, покращення їх естетичного вигляду,створення комфортних і безпечних умов для життя.

На території громади постійно проводяться роботи щодо благоустрою територій, організовуються дні благоустрою  у всіх населених пунктах. Це  території загального користування, парки, кладовища, площі тощо. Постійно проводиться санітарна обрізка дерев.   Такі заходи  необхідні для запобігання небезпеки для життя і здоров'я людей, особливо під час небезпечних погодних катаклізмів, а також для продовження життєдіяльності самих зелених насаджень.

Протягом 2023 року продовжувались роботи  по озелененню території громади.

Інспекторами групи благоустрою постійно здійснюються  профілактично-роз’яснювальні роботи серед населення щодо запобігання порушень законодавства у сфері благоустрою населених пунктів, про необхідність впорядкування прилеглих до домоволодінь територій, про правила поводження з відходами, про шкоду спалювання відходів та користь компостування органічних відходів, про правила утримання домашніх тварин, про утримання зелених насаджень в належному стані (догляд, обрізка гілля) тощо. За звітний період інспекторами складено 39 приписів та 1 адмінпротокол.

З метою  уникнення аварійних ситуацій на дорогах сіл за рахунок місцевого бюджету у 2023 році було здійснено частковий ямковий ремонт доріг по всіх селах нашої громади. Також управлінням капітального будівництва було закуплено та передано Комунальному підприємству «ПРИСТОЛИЧНИЙ СЕРВІС», яке відповідає за благоустрій нашої громади 280 тон  піщано-соляної суміші для посипання доріг і тротуарів в зимовий період 2023-2024 рр. Протягом звітного року на постійній основі підприємством здійснювалося прибирання доріг та тротуарів машинним способом, косіння трави в місцях загального користування машинним способом та полив зелених насаджень.

Окрім цього підприємство надає послуги з вивезення ТПВ від приватного сектору та підприємств і організацій сіл. За  2023 рік вивезено  3086,60 тон  твердих побутових відходів. На кінець звітного року укладено договорів на надання послуги – по приватних будинках 3821, по багатоквартирних будинках 7, по підприємствах та організаціях 115 на вивіз сміття.

Хочеться зазначити, що у 2023 році, дякуючи депутатському корпусу, закуплено техніку на загальну суму 42 мільйони 200 тисяч гривень, а це – сміттєвоз, трактори, автомобілі вантажний, навантажувач, автопідйомник, вакуумний автомобіль (асенізатор) та ін.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

За останні  роки частина будинків сіл вже обрали ефективну форму самоуправління у багатоповерхівках ОСББ. Ми ж зі свого боку надаємо в цьому плані всебічну допомогу, як юридично-консультаційну, так і фінансову через механізм співфінансування робіт з поточного і капітального ремонту багатоквартирних будинків.

У 2023 році два ОСББ за програмою співфінансування отримали 1 мільйон 92 тисячі 770 гривень для проведення капітальних ремонтів багатоквартирних будинків.

У сфері житлово-комунального господарства Пристоличної громади діють 3 підприємства, які надають послуги з водопостачання та водовідведення, вивезення твердих побутових відходів від населення.

Послуги з водопостачання та водовідведення надають КП "КУП ОЛЕКСАНДРІВКАЖИТЛОБУДСЕРВІС"  та КП "ЖКК ЩАСЛИВСЬКИЙ".

З метою модернізації підприємства, підвищення якості надання послуг, у 2023 році проведено ремонт трьох водозабірних свердловин вартістю 358 тисяч 233 гривні, та капітальний ремонт систем водопостачання вартістю 2 мільйони 863 тисячі 379 гривень,  здійснено капітальний ремонт електромереж каналізаційної насосної станції № 3 на суму 99 тисяч 767 гривень, та розпочали роботи по її реконструкції.

У 2023 році підприємства надало послуг з  водопостачання та водовідведення на суму 14 мільйони 097 тисяч 200 гривень. Крім того, з метою підтримки населення, не збільшувати тариф   з водопостачання та водовідведення, сільська рада компенсує комунальним підприємствам  різницю між встановленим  розміром тарифів для населення   на споживання  водопостачання та водовідведення та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Основними повноваженнями відділу соціального захисту населення є організація надання соціальних послуг  в громаді, визначення потреб жителів громади в соціальних послугах та проведення оцінки якості надання даних  послуг. Завдання відділу - наблизити соціальні послуги до людей, , дійти до кожної людини, не залишити її без уваги, своєчасно допомогти. А також організувати виконання місцевих програм громади. 

Пристоличною сільською радою розроблено Програму «Турбота» з метою підвищення рівня соціального захисту, фінансової та психологічної підтримки жителів громади. Згідно з цією програмою кошти виділялися на підтримку малозабезпечених верств населення на лікування жителям громади, внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю, онкохворим, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та вдовам померлих ліквідаторів,  учасників АТО/ООС, компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, компенсації жителям громади які мають пільги на послуги зв’язку. Всього вплачено коштів з місцевого бюджету близько 13 мільйонів.

Ще одним  напрямок роботи відділу соціального захисту є наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців нашої громади. ПК «Соціальна громада» дозволяє забезпечити прийом первинних документів від громадян на призначення 70 видів соціальних допомог за місцем їх проживання. Документи приймаються спеціалістами. Через дану програму в електронному вигляді передано 1200 справ.

Соціальні працівники відділу соціального  захисту надають за місцем проживання послуги догляду вдома, натуральної допомоги,  інформування.   Охоплено  обслуговуванням   38 осіб похилого віку.

ПІДТРИМКА ДІТЕЙ ТА СІМЕЙ

На території нашої громади проживає 4736 дітей, з них 1685 -  пільгових категорій, в тому числі 497 дітей, які виховуються в 150 багатодітних родинах. У 2023 році службою у справах дітей видано 35 - посвідчень дитини з багатодітної сім’ї, 16 посвідчень - батьків багатодітної сім’ї та 38 таких посвідчень продовжено термін дії.

На первинному обліку служби у справах дітей перебуває 11 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку в сімейні форми виховання. Впродовж 2023 року одна  дитина набула статусу дитини-сироти у зв’язку із втратою батьків, 23 дітей – це діти, що опинились в складних життєвих обставинах і знаходяться під контролем служби у справах дітей,  в тому числі взято на облік за 2023 рік - 7 нововиявлених дітей. Всі сім’ї даної категорії перебувають під соціальним супроводом і отримують соціальні послуги відповідно до потреб та чинного законодавства. 

Відповідно до діючого законодавства, необхідно проводити  оцінку родин, які потребують надання соціальних послуг за результатами якої  складається акт оцінки потреб сім’ї. Загалом, впродовж 2023 року, проведено  41 оцінку , відповідно до якої  надані такі соціальні послуги:

-  соціально профілактичні – 96;

-  інформативно-консультативні – 79;

-  представництво інтересів – 8;

-  соціальної адаптації – 7;

-  соціальна інтеграція та реінтеграція – 5;

-   соціальний супровід – 10;

-  допомога продуктовими наборами та речами першої необхідності – 28.

За зверненням громадян, або за ініціативи інших відділів та служб, проведено 12 засідань комісії з питань захисту прав дітей, де розглянуто понад 68 питань. з них:

-              надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів – 17;

-              видано погодження виїзду за кордон дітей під час дії воєнного стану – 7;

-              надано висновків до суду щодо визначення місця проживання дитини– 5;

-              рішень про надання дозволу на вчинення правочинів щодо нерухомості яка належить дитині або за правом користування дитиною – 9;

-              висновків про доцільність позбавлення батьківських прав – 6 та інше.

Упродовж  2023 року спеціалістами служби спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції та поліцейським офіцером громади, проведено 28 профілактичних рейдів щодо виявлення та раннього втручання в сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах. Проведено обстеження умови проживання 48 таких родин в яких виховується 63 дітей. 16 батьків отримали попередження, 9 - притягнуто до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, з іншими проведено профілактичні бесіди щодо не припустимості порушення прав дітей.

За звітний  період вилучено двох дітей з сім’ї, де умови перебування загрожували життю та здоров’ю дітей. Одна дитина влаштована до ЦСПРД, друга в сім’ю родичів/знайомих. Батьків дітей притягнуто до адміністративної відповідальності та матеріали про доцільність позбавлення батьківських прав подані до суду.

Розглянуто 21 випадок щодо насильства в сім’ї за присутністю дитини, в тому числі одне звернення самої дитини, на яке  стосовно кривдника застосовано захисний обмежувальний припис. Одній особі, на вихованні якої знаходиться двоє малолітніх дітей, по відношенню до якої вчинено домашнє насильство, надано  прихисток у притулку для постраждалих від домашнього насильства.

Службою у справах дітей, спільно з управлінням гуманітарного розвитку та охорони здоров’я, організовано та проведено ряд різнопланових заходів спрямованих на захист прав та інтересів дітей, а саме:  «День захисту дітей»; «День родини»; «День матері»; «День батька»; «16 днів проти насильства»; заходи спрямовані на патріотичне виховання, оздоровлення і відпочинок дітей пільгових категорій.

ОСВІТА

Війна в Україні призвела до дестабілізації в багатьох аспектах суспільного життя. Однією з найбільш уразливих галузей стала освіта, яка не встигла стабілізуватися після випробування глобальною пандемією. Навчальні заклади, змушені адаптуватися до обмежень та загроз, стикнулися із завданням гарантувати безпеку, надійність та доступність освіти в найскладніших умовах. Такі умови потребують серйозного планування освітніх процесів та забезпечення належних умов навчання в умовах війни.

Для забезпечення стабільного функціонування закладів освіти Пристоличної громади,  в 2023 році облаштовано укриття та встановлені найпростіші укриття дошкільних навчальних закладах: та загальноосвітніх закладах, що дало змогу забезпечити роботу   в очній та змішаній формі навчання та виховання в таких закладах:

Щасливському ЗДО «Ромашка»,Чубинському ЗДО «Джерельце» ,Великоолександрівському ЗДО «Їжачок», Дударківського ЗДО «Вербиченька» Пролісківського НВО, Щасливському ліцеї, Великоолександрівському ліцеї Дударківському ліцеї.

На сьогодні триває процес утеплення , оснащення,  укомплектування устаткуванням, обладнанням та всім необхідним укриттів.

Не дивлячись на складні умови сьогодення, в громаді чітко спрямована траєкторія руху щодо модернізації освітнього процесу в навчальних закладах для забезпечення якісної освіти. Одним з напрямків є постійне оновлення матеріально-технічної бази в  навчальних закладах  для комфортного перебування та навчання дітей:

 

1)            в Щасливський ЗДО «Ромашка» та Чубинський ЗДО «Джерельце» було придбано  розвиваючі ігри для діток різного віку;

2)            в Дударківський ЗДО «Вербиченька» було закуплено вуличне ігрове обладнання та проведено капітальний ремонт благоустрою території, завершений капітальний ремонт тераси закладу;

3)            протягом 2023 року всі заклади загальної середньої освіти забезпечені сучасними інтерактивними навчальними комплексами;

4)            проведено утеплення будівель Великоолександрівського та Дударківського ліцеїв;

5)            постійно проводиться оновлення освітніх просторів в усіх закладах освіти;

6)            протягом року в кожному закладі освіти створені та повністю оздоблені Класи Безпеки.

7)            обладнаний за новітніми потребами, та з дотриманням сучасної моделі організації харчування і відповідно до  вимог чинного законодавства у межах реформи шкільного харчування харчоблок та їдальня в Дударківському ліцеї Пристоличної сільської.

У травні 2023 року, була заснована та розпочала роботу комунальна установа «Пристоличний центр професійного розвитку педагогічних працівників», діяльність якої спрямована на підвищення кваліфікаційного рівня та розвитку педагогів громади за рахунок проведених наукових зустрічей, майстер-класів, зустрічей з обміну педагогічного досвіду не лише вчителів громади, а і фахівців з інших регіонів України з метою покращення якості  надання освітніх послуг, підвищення кваліфікації педагогічних працівників за вимогою потреб здобувачів освіти громади. Як результат ¬- маємо 14 переможців ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, три роботи МАН, які рекомендовані на обласний етап

Діти це наше майбутнє! Здорові діти -  щасливе майбутнє! Тож одне з найважливіших питань - питання харчування , яке є ключовим і повністю вимагає оновлення. З метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії,  в листопаді 2023 року   15 кухарів закладів освіти Пристоличної сільської ради  пройшли  теоретично-практичне навчання «Сучасні тенденції в організації дошкільного та  шкільного харчування», а всі відповідальні особи  за організацію харчування в закладах освіти  - сертифіковані онлайн-курси: «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР» та «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства».

Хотілося б також відмітити роботу Інклюзивно-ресурсного центру Пристоличної сільської ради. Фахівці центру продуктивно працюють з діткамии ООП громади, а також постійно ведуть супровід вихователів та вчителів закладів освіти Пристоличної сілської ради , які працюються в інклюзивних класах та групах.  В усіх закладах освіти активно працюють психологи як з дітьми так і з батьками у тісній співпраці з працівниками ІРЦ. Всі діти (за потреби) забезпечені  асистентом вихователя та асистентом вчителя.

Патріотичне виховання молоді в громаді також займає належне місце для уваги.

У 2023 році було проведено ряд заходів,

які були спрямовані на виховання в молоді поваги та шанобливого ставлення до захисників країни, підтримки наших борців за свободу та незалежність України: проведено ряд благодійних ярмарок із залученням учнів навчальних закладів та всіх небайдужих жителів громади, як результат: закуплено 4 авто для військових, зібрано більше 150 наборів  з харчами та засобами гігієни. На базі навчальних закладів були організовані зустрічі з захисниками України.

На території Пристоличної сільської ради в червні 2023 року був проведений ІІІ (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної  гри «Сокіл» («Джура») серед команд Пристоличної  та Бориспільської територіальних громад. Це гра, яка формує національно-патріотичну свідомість відповідно до ціннісних орієнтирів Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Починаючи з вересня 2023 року в усіх навчальних закладах Пристоличної сільської ради сформовані рої «Сокіл» («Джура») і було проведено відкриття сезону Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», в грудні відбулась посвята найменших учасників гри «Котигорошки». Всі рої громади офіційно зареєстровані  на рівні Київської області та активно готуються до змагань, які відбудуться в травні-червні 2024 року.

У кожному навчальному закладі активно діє учнівське самоврядування, яке має свої власні напрямки роботи ,бачення, думки, ідеї (втому числі і волонтерський рух на підтримку ЗСУ) та проєктну діяльність. 

Розуміння того, що інтелект нації не підлягає руйнації, гостро стає саме в цей нелегкий час. Два неперервних процеси, освіта й виховання, не можуть чекати. Учнівство швидко зростає, а у вчительства немає часу чекати, тому виклики інновацій та потреб сьогодення наші заклади освіти громади прийняли. Працюємо тут і зараз, за будь яких умов, з вірою у святу перемогу й нашу Україну!

КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

На території Пристоличної громади десять закладів культури, (а саме 3 клуби, 5 бібліотек та 2 школи мистецтв), якими у 2023 році було проведено 169  заходів. Це відзначення державних свят,  знаменних дат  проведення народно-обрядових заходів, благодійних акцій, участь в конкурсах, фестивалях, літературно – мистецькі вечори, різноманітні  майстер-класи, спортивно-розважальні та інші заходи.

На сьогоднішній день у мережі нараховується 28 клубних формувань, які відвідують 241 учасників. З них 5 вокальних колективів  мають звання «Народний аматорський». На сьогоднішній день усі заклади технічно забезпечені для покращення творчої роботи з населенням, в кожному є ноутбуки та багатофункціональні пристрої (кольорові принтери, ксерокси). Також було придбано музично-звукове обладнання  сільських будинків культури, а саме:

- портативні акустичні системи;

- цифрові бездротові мікрофоні системи;

- пульти.

Для новоствореного вокального колективу  «Імпреза» Великоолександрівського СБК, який гідно представляє нашу громаду у різних Всеукраїнських, Міжнародних фестивалях та конкурсах, і отримав у 2023 році звання «Народний аматорський»,  був придбаний сценічний одяг.

У 5 сільських  бібліотеках зареєстровано 1921 читачів, книжковий фонд налічує 25247 книг та періодичних видань для дорослих, дітей та юнацтва. Продовжується списання застарілої літератури та поповнення бібліотечного фонду новими сучасними українськими книгами. У 2023 році відкрилися «розмовні клуби» на підтримку та розвиток української мови, можливість вільного спілкування та психологічно-емоційної допомоги у рамках програми ментального здоров’я «Ти як?».

У листопаді-грудні 2023 року, працівники клубів та бібліотек пройшли навчання у Центрі післядипломної освіти Академії мистецтв ім. П.П.Чубинського та отримати сертифікати про підвищення  кваліфікації.

На засіданні Департаменту культури за підсумками 2023 року по рейтингу серед 69 громад Київщини робота відділу культури та спорту Пристоличної громади була відмічена у п’ятірці найкращих!

Відділом культури та спорту управління гуманітарного розвитку Пристоличної сільської ради  були проведені фізкультурно-масові заходи серед населення громади, а саме:

-              Відкритий чемпіонат Пристоличної громади з футболу. Вища І ліга;

-              Відкритий чемпіонат з волейболу мікс серед жінок-чоловіків;

-              Відкритий турнір з тенісу настільного «Кубок Пролісок» серед юнаків, дівчат, жінок, ветеранів;

-              Змагання з футболу серед шкіл Пристоличної громади;

-              Відкритий турнір з міні-футболу «Відкриття футбольних талантів» серед команд юнаків 2010-2012р,2006-2008р.н.,присвячений закінченню навчальному року;

-              Відкриті змагання з міні-футболу серед команд ветеранів (35 років і старші) «Кубок Пролісків»;

-              «Веселі старти» серед учнів 1-2, 3-4, 5-6 класів;

-              Учнівська ліга «Здорова Україна», ліга дружніх 5-6 класів;

-              «Козацькі забави» 7-8 класи;

-              Відкритий турнір з тенісу настільного тенісу до Дня захисту дітей;

-              Спортивно-масові заходи та змагання, присвячені Дню Конституції України;

-              Навчально-тренувальні збори з боксу.

 

Значним досягненням  в Чемпіонаті України серед дітей з боксу є Третяков Максим 2009 р. народження з с. Щасливе, який став чемпіоном України та учасником чемпіонату Європи,  який проходив в Словенії.

Команди з футболу U-15, U-17,  U-19. три збірні команди Пристоличної територіальної громади,  «КОДЮСШ Щасливе» приймає участь в чемпіонаті України першої ліги.

Збірні команди з видів спорту - футбол, волейбол, баскетбол,  настільний теніс, шахи, шашки, дартс  від   Пристоличної  громади  неодноразово  брали участь в чемпіонаті Київської області серед сільських, селищних територіальних громад.

В травні 2023 року на території громади у с. Проліски розпочато надання  послуг проведення спортивних заходів в рамках  соціального проекту «Активні парки-локації здорової країни».

Було придбано спортивний інвентар та  спортивний одяг для боксерів для футбольних команд громади.

Одним із головних завдань в  роботі відділу у 2023 році, було вшанування пам’яті загиблих Героів Пристоличної громади. На честь загиблих Героїв, були проведені меморіальні заходи  та встановленні портативні пам’ятні конструкції  в населених пунктах (с.Щасливе, с.Велика Олександрівка, с.Чубинське, с. Дударків). Герої не вмирають! Завжди пам’ятаємо імена тих, хто поклав своє життя за нашу Україну !Світла  пам’ять нашим Героям-односельцям!

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Первинний рівень медичної допомоги жителів Пристоличної громади забезпечується комунальним некомерційним підприємством – «Пристоличний медичний центр», до складу якого входять 4 медичні амбулаторії ЗПСМ та 2 фельдшерсько-акушерські пункти.

Первинна ланка обслуговує 15 299 жителів Пристоличної ОТГ,  в  тому числі 3534 дитячого  населення.

У закладі працює 48 працівників, з них 10 лікарів, 19 осіб середнього медичного персоналу, 6 осіб молодшого медичного персоналу та 20 осіб адміністративного і обслуговуючого персоналу.

 Станом на 31 грудня  2023 року підписано  15 тисяч  299 декларацій  між  лікарями   та  пацієнтами.

У 2023 році з місцевого бюджету громади, для покращання якості обслуговування, на фінансування медичного

центру  виділено 12 791 335,65 гривень, а саме: з загального фонду місцевого бюджету  громади 7 573 059,95 (на оплату комунальних послуг, відшкодування за безоплатний відпуск ліків пільговим категоріям населення, ПММ, господарські та канцелярські товари, медикаменти, тощо ) та із спеціального фонду 5 218 276 тисяч гривень - на поповнення статутного капіталу підприємства для придбання: лічильника лейкоцитарної формули, сечових аналізаторів, коагулометр, аналізаторів крові, апарату ударно-хвильової терапії, ЛОР-установки, газонокосаркок та автомобілів.

Проведені ремонтні роботи по ЗОЗ, а саме: Пролісківська МА ЗПСМ; Чубинська МА ЗПСМ; ФАП Велика Олександрівка; ФАП Мала Олександрівка.

ПРАВОПОРЯДОК

На території Пристоличної територіальної громади функціонує Муніципальна варта та несуть службу поліцейські офіцери громади.

У 2023 році Пристолична територіальна громада отримала, ще одного поліцейського офіцера громади для якого закуплено автомобіль з метою якісного обслуговування населення.

Протягом 2023 року поліцейськими офіцерами Пристоличної ТГ:

- розглянуто близько 600 звернень;

- складено 95 адміністративних матеріалів;

- розкрито 32 кримінальних правопорушень.

Окрім, цього проводилась та проводиться постійна профілактична робота, така як патрулювання, охорона публічного порядку та бесіди із неповнолітніми у навчальних закладах.

У 2023 році для покращення функціонування та оперативного реагування для муніципальної варти придбано 3 автомобілі «Renault Duster».

Протягом 2023 року працівниками муніципальної варти, як самостійно та і спільно з поліцією здійснено приблизно 1500 виїздів на повідомлення від мешканців громади.

Завдяки співпраці поліцейських офіцерів громади та працівників муніципальної варти безпекове середовище на території Пристоличної громади у порівнянні з минулими роками покращилось.

СЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ РАДИ

Головною формою роботи була і залишається сесійна діяльність, якій завжди передує ретельний попередній розгляд і підготовка питань виконавчим комітетом,  постійно діючими комісіями ради (5 комісій), що дозволяло протягом  року в конструктивному руслі працювати безпосередньо на пленарних засіданнях та приймати відповідні рішення. Сільська рада працює у складі 26 депутатів, що в повній мірі забезпечує ефективну роботу представницького органу. Скликання сесій селищної ради проводилося згідно з розпорядженнями сільського голови при чіткому дотриманні норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

                У 2023 році було проведено 16 пленарних засідань ради: 12 чергових та 4 позачергові сесійні засідання ради, прийнято 496 рішень.

Сільська рада здійснює свою діяльність відкрито і гласно. На сайті сільської ради та на  офіційній сторінці фейсбуку сільської  ради висвітлюється інформація про діяльність ради, заходи, що відбуваються в громаді.

ВИКОНАВЧА ДІЯЛЬНІСТЬ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Виконавча діяльність здійснюється через виконавчий комітет, який проводить роботу, спрямовану на вирішення соціально-економічних, адміністративно-господарських, житлово-комунальних та інших важливих проблем громади.

Склад виконавчого комітету сільської ради затверджено у кількості 9 осіб. Члени виконавчого комітету працюють  згідно з Регламентом роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Пристоличної сільської  ради, затвердженого на сесії.

У 2023 році було проведено 34 засідання  виконавчого  комітету та  прийнято 371 рішень.

Завдяки послідовній роботі депутатів, виконавчого комітету сільської ради вдалося забезпечити належне функціонування закладів освіти, культури, бібліотечної сфери, ЦНАПу,  відділу у справах дітей, комунальних підприємств», покращити їх матеріально-технічний стан, збільшити кількість надання жителям громади адміністративних послуг, соціального захисту та досягти позитивних результатів.

РОБОТА З КОРЕСПОНДЕНЦІЄЮ (ДІЛОВОДСТВО) ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

Зареєстровано та опрацьовано вхідної кореспонденції за звітний рік більше ніж 5 000 шт.

Контроль виконання здійснено по всіх документах.

Загальна кількість вихідної кореспонденції склала  2 346 документів.

Видано 1 742 довідки різного характеру в межах повноважень ради.

Значна увага приділяється якості підготовки документів та дотриманню термінів їх виконання. Спеціалістами постійно здійснюється робота щодо впорядкування документів згідно з номенклатурою справ, інструкції з діловодства.

Жодне звернення громадян, запити на публічну інформацію не залишилися поза увагою виконавчих органів ради, надані відповіді, прийняті відповідні рішення.

Протягом 2023 року до Пристоличної сільської ради надійшло 10 461 звернення.

Питання, викладені у зверненнях в 2023 році,  можна поділити на декілька категорій:

- питання відділу архітектури;

- земельні питання;

- послуги з реєстрації актів цивільного стану ;

- інші питання.

Контроль за своєчасним розглядом та вирішенням питань, піднятих у зверненнях громадян здійснюється відповідно до ЗУ «Про звернення громадян".

ПЛАНИ НА 2024 РІК

Одним із пріоритетних напрямків плану роботи  Пристоличної громади на 2024 рік є підтримка Збройних Сил України та розвиток ветеранської політики, спрямованої на всебічну підтримку всіх тих, хто воював і воює, членів їх родин, підвищення рівня їх соціального захисту.

При цьому ніхто з нас не знімає обов'язку організувати навчання наших дітей безпосередньо в закладах освіти, забезпечивши при цьому їх безпеку та комфортні умови. Підвищення якості освіти, розвиток мережі освітніх закладів громади - це є розвиток інтелектуального капіталу, це наше майбутнє.

Продовжимо модернізацію і осучаснення медичним обладнанням нашої лікарні, щоб наші жителі мали можливість отримання медичної допомоги кращої, вищої якості, ніж ми маємо, розширення суспільно затребуваних видів медичних послуг. Щоб нашій лікарні «вижити» в нинішніх умовах, нам необхідно враховувати ці моменти. Спрямовуємо кошти на придбання сучасного медичного обладнання, стимулювання лікарів.

Багато зроблено за минулий рік у питаннях покращення матеріально - технічної бази комунальних підприємств, але цього не достатньо, враховуючи, що на них покладається ремонт і обслуговування комунальних доріг, водопостачання, вивезення ТПВ, тобто забезпечення багатьох процесів життєдіяльності громади, тому підтримувати ці критично важливі підприємства нам вкрай необхідно. Передбачаємо цим підприємствам фінансову підтримку.

При цьому, ще раз наголошу, що всі видатки корегуватимуться в залежності від потреб на підтримку ЗСУ.

Сподіваюсь разом будемо й надалі працювати в інтересах і на благо громади, намагаючись максимально і в повному обсязі задовольнити потреби її жителів. Окремо хочу звернутися до мешканців громади!

Діяльність голови, заступників, секретаря сільської ради, секретаря виконавчого комітету, апарату сільської ради  відбувається відкрито. Кожен розуміє  свою особисту відповідальність перед громадою за дії та прийняті рішення.

Можливо є певні недоліки в роботі, але ми впевнено рухаємося вперед, розвиваємося та маємо наявні позитивні результати.

Завжди

налаштовані на плідну співпрацю та діалог. Кожен активний житель громади  може зробити особистий внесок в її розвиток.

У той час, як наші захисники та захисниці боронять цілісність та незалежність нашої країни на передовій, кожен з вас своїми діями наближає перемогу на місцях. Вдячні волонтерам та жителям, які постійно допомагають Збройним Силам України.

Дякуємо тим, хто висловлює конструктивну критику з різних питань, допомагає практичними справами, своїм досвідом, порадами.

Ми готові вислухати всі зауваження і пропозиції та врахувати їх у подальшій спільній з вами роботі.

Всім бажаю добра, взаєморозуміння, миру!

Слава ЗСУ!

Разом до ПЕРЕМОГИ!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь